Samen maken we Het Gezondste Festival

Wat is gezond? Hoe weet je dat? Hoe meet je dat? Hoe eet je dat?

Het Gezondste Festival onderzoekt, maakt en presenteert nieuwe (technologische) manieren om Utrechters op actieve en speelse wijze mensen te betrekken bij gezondheidsvraagstukken.

We verkennen een drietal thema’s: MOVE (fysieke gezondheid en bewegen), MOOD (psychische gezondheid) en FOOD (voeding). In de aanloop naar de Tour verzamelen we ideeën en bouwen we prototypes, waarmee we samen Het Gezondste Festival vorm geven. Kun je de openbare ruimte inrichten als bootcamp en abseilen van daktuinen? Wat kun je allemaal meten aan je lichaam en waarom zou je dat willen? Kan ik mijn eigen elektriciteitsrekening bij elkaar bewegen?

In de aanloop naar het festival nodigen we je uit mee te denken over wat gezondheid voor jou betekent. Wat jij zou willen doen en/of onderzoeken om, bijvoorbeeld met de nieuwste bio-sensoren, jouw gezondheid op peil te houden of te verbeteren?

Henk van Zeijts

Contactpersoon:
Henk van Zeijts

Klik op één van onderstaande uitdagingen om je idee in te dienen!

Uitdaging 1: MOVE

Hoe brengen we Utrechters in gesprek over het nut van bewegen? Bedenk een festivalonderdeel dat Utrechters in gesprek brengt over het nut van bewegen.

Uitdaging 2: FOOD

Hoe brengen we Utrechters in gesprek over gezonde voeding? Bedenk een festivalonderdeel dat Utrechters in gesprek brengt over gezonde voeding.

Uitdaging 3: MOOD

Hoe brengen we Utrechters in gesprek over hun mentale fitheid? Bedenk een festivalonderdeel dat Utrechters in gesprek brengt over mentale fitheid.

De TOURLAB-alliantie van Het Gezondste Festival