De Koers van de Toekomst

Kunnen we de beleving van de koers vergroten met nieuwe technologie?

De laatste jaren verwachten we steeds meer spektakel van media en technologie. Op TV willen we stemmen op idolen, meepraten via een tweede scherm en meekijken achter de schermen. De wielersport doet nog niet volop aan deze mogelijkheden mee. Via TOURLAB proberen we het peloton in beweging te krijgen met een manifest voor De Koers van de Toekomst.

Het idee voor De Koers van de Toekomst kwam van de grond tijdens de eerste editie van het Café du Tour in Veenendaal. Ondernemers met liefde voor de wielersport kwamen daar bij elkaar om te brainstormen over manieren om publiek op nieuwe manieren bij de wielerkoers te betrekken. Het doel: samen met een groep ondernemers innovaties ontwikkelen en rondom de Tourstart met het publiek delen.

Grande Finale Koers van de Toekomst: 3 juli in Utrecht

Video-impressie Café du Tour #2 bij Ordina

Denk mee met Thijs Zonneveld en Bobbie Traksel

(Voormalig) profrenners Thijs Zonneveld en Bobbie Traksel maken zich hard voor het belang van deze innovaties. Zij zetten zich al een aantal jaren actief in voor de vernieuwing van de wielersport en proberen het van nature conservatieve peloton in beweging te krijgen. De twee koplopers kunnen de ideeën, visie en innovatiekracht van ondernemers hard gebruiken.

Werk mee aan de totstandkoming van het manifest De Koers van de Toekomst. Dat doe je door mee te doen aan één van de brainstorms van Café du Tour of door ideeën in te dienen via één van de challenges.

TOURLAB

Contactpersoon:
TOURLAB

Neem contact op met TOURLAB als je nu al meer wil weten over 'De Koers van de Toekomst'.

Thijs Zonneveld

Contactpersoon:
Thijs Zonneveld

Thijs Zonneveld zet zich actief in voor De Koers van de Toekomst. Volg Thijs op Twitter via @thijszonneveld.

Bobbie Traksel

Contactpersoon:
Bobbie Traksel

Ook wielerprof Bobbie Traksel zet zich actief in voor De Koers van de Toekomst. Volg Bobbie op Twitter via @bobbietraksel.

Klik op één van onderstaande uitdagingen om je idee in te dienen!

Uitdaging 1: De koers in beeld

Hoe kunnen we de Koers van de Toekomst beter, frisser en innovatiever in beeld brengen? Laat je idee achter over hoe we de koers beter in beeld kunnen brengen.

Uitdaging 2: Meer interactie met publiek

Hoe kunnen we de Koers van de Toekomst interactiever maken? Laat je idee achter over hoe we de koers interactiever kunnen maken.

Uitdaging 3: Maatschappelijk verantwoord koersen

Hoe kunnen we dankzij het wielrennen de maatschappij positief beïnvloeden? Laat je idee achter over hoe we dankzij de koers de maatschappij positief kunnen beïnvloeden.

De TOURLAB-alliantie van Koers van de Toekomst