Vliegveld Eindhoven Airport

Geplaatst op 15-01-2023

Categorie: Reizen en recreatie

Jaarlijks maken zo’n 3 miljoen passagiers een aankomst op luchthaven Eindhoven Airport, die zeven kilometer buiten de stad zelf ligt. De Luchthaven Eindhoven Airport is het tweede vliegveld van Nederland wat betreft passagiers. Het vliegveld biedt internationale vluchten aan voor scherpe prijzen. De goedkope vliegtickets van hoofdzakelijk Ryanair en Transavia maken dit vliegveld erg populair voor vliegreizen naar de zon. Het vliegveld combineert een redelijk bescheiden aanbod aan bestemmingen met low cost airlines. Daarnaast zijn bijkomende zaken zoals inchecken, duidelijkheid aankomsttijden en parkeren goed geregeld.

Aankomsttijden en Bestemmingen

De airlines die vliegen vanaf het vliegveld Eindhoven Airport verschilt per seizoen. Bij aankomst op de luchthaven Eindhoven zullen vooral de vliegtuigen van Ryanair opvallen. In het hoogseizoen beiden Arkefly, Corendon, Thomas Cook en Onur Air een aantal vluchten. Ryanair, Transavia en Wizz Air bieden het hele jaar door vluchten aan. Wizz Air biedt veel vluchten aan naar Oost Europa, waar Ryanair en Transavia vooral vliegen naar zonnige bestemmingen in Zuid-Europa. Hieronder vallen ook Londen, Barcelona en Istanbul. In het hoogseizoen bieden Ryanair en Transavia ook een aantal extra bestemmingen zoals vluchten naar de Canarische eilanden, Ibiza en Mallorca. Voor Eindhoven aankomst, bekijk de vertrek- en aankomsttijden op de website van Luchthaven Eindhoven Aiport.

De airlines die vliegen vanaf luchthaven Eindhoven, vallen hoofdzakelijk in de categorie low cost airlines. Dit zijn prijsvechters die op een aantal punten proberen te bezuinigen om zo vliegtickets voor een scherpe prijs aan te kunnen beiden. Dit betekent dat je goedkoop kunt vliegen, indien je er rekening mee houdt dat er voor extra service vaak extra kosten wordt gerekend. Dit verschilt per airline, maar een voorbeeld is bijvoorbeeld de bagage. Hiervoor worden vaak extra kosten gerekend als deze boven een bepaald gewicht of volume zitten. Door je goed in te lezen in deze extra kosten zorg je er voor dat een goedkoop vliegticket achteraf niet een duur ticket wordt en je heerlijk kan genieten van je vliegvakantie.